
Проблеми
• Симптоми: гниль, зміна кольору, втрата смакових якостей
• Втрата товарного вигляду та комерційної вартості
• Збитки від життєдіяльності бактерій в рослинництві та лісових насадженнях коливаються від 10 до 90 %
• Основний метод боротьби – хімічний
• Головні недоліки – негативний вплив на організм людини, на корисну мікрофлору ґрунту, дуже широкий спектр дії
Рішення
• Контроль бактеріальних захворювань томатів, перцю, картоплі, цибулі, фруктових та інших культур за допомогою бактеріофагів
• Збереження товарного вигляду продукції та її комерційної цінності, подовження терміну зберігання «на полиці»
• Оздоровлення цінних сортів рослин за допомогою біотехнологічних методів
Цілі
1 етап:
• Розробка препарату
• Випробування препарату у польових умовах
• Тривалість - 6-7 місяців, вартість 3-4 млн гривень
2 етап:
• Захист прав інтелектуальної власності
• Налагодження процесу промислового виробництва
• 8-36 місяців, 6-7 млн гривень
Переваги
• Висока ефективність і специфічність
• Відсутність впливу на корисну мікрофлору
• Екологічна безпека
• Конкурентна собівартість
• 20 років досвіду, власна колекція мікроорганізмів
• Патент на застосування в системах in vitro
• Можливість створення власного виробництва препаратів для органічних землеробств
Бізнес-модель
Спін-оф: дочірня компанія на базі університету
Економічний, соціальний та інноваційний ефект для університету
Команда з науковців; потребуємо менеджерів, бізнес-партнерів