ВИРОБНИЦТВО ОЛІЇ МЕТОДОМ ПОПЕРЕДНЬОЇ ФЕРМЕНТАТИВНОЇ ОБРОБКИ НАСІННЯ

• В Україні рослинну олію виробляють переважно методом попереднього пресування з наступною екстракцією або методом двократного пресування.
• Для екстракції використовують вартісний органічний розчинник (гексан марки А), метод передбачає складне апаратурне рішення, значні енерговитрати.

Form not found or is not published

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com


Попередня ферментативна обробка насіння перед пресуванням є:
• екологічною альтернативою;
• енергозберігаючою технологією;
• конкурентним способом, що дозволяє отримати якісні продукти переробки.


Перевага методу:
• енергозбереження;
• екологічність;
• висока якість продуктів переробки;
• зменшена собівартість одержаного продукту.
• Бізнес-пропозиція базується на наукових знаннях з біохімії та на оптимізації технологічних параметрів запропонованого методу.
• Технологія нова і запатентована.
• Технологія змінює існуючий спосіб підготовки насіння до пресування.


Мета проекту
• впровадження технології на вже існуючих виробничих потужностях;
• оптимізація технологічного процесу;
• завершення досліджень якісних показників одержаних продуктів з метою збільшення ринку збуту готової продукції.

Вимоги до фінансування:
Загальна вартість 7800 $ включає:
1) етап промислового випробування (1 місяць) • - ціна за 5 т ріпакового насіння: 9 800 грн/т;
• - ціна за 15 кг ферментного препарату: 245 грн/кг;
• - ціна за 2 реактори із нержавіючої сталі об’ємом 2 куб.м кожен: 25 000 грн/шт;
• - транспортні витрати, 5%.
2) етап впровадження запропонованої технології (2 місяці)
• - ціна за 5 т соняшникового насіння:11 000 грн/т;
• - ціна за 15 кг ферментного препарату: 245 грн/кг;
• - транспортні витрати, 5%.
*Примітка. Безповоротними вкладеннями є витрати на транспортування та на закупівлю ферментного препарату.